Cranberry toetje uit Denemarken

Recepten > Cranberry toetje uit Denemarken

ingrediënten

  • 250gr cranberry’s
  • 3 eetlepels suiker
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 kaneelstokje
  • 4 sneetjes Fries Roggebrood
  • 1/8 l slagroom

Bereidingswijze

  1. Vruchten wassen en in een pan met een laagje water en 2 eetlepels suiker, citroensap en kaneel in ca 20 min zachtjes tot moes laten koken.
  2. De moes eventueel nog wat bij-zoeten en het kaneelstokje verwijderen.
  3. Laten afkoelen.
  4. Verkruimel het roggebrood.
  5. Klop de slagroom lobbig met 1 eetlepel suiker.
  6. Schep in kleine schaaltjes afwisselend een laagje roggebrood, vruchtenmoes en slagroom.
  7. Laat de schaaltjes minstens 1 uur in de koelkast staan om op te stijven.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *