Erwtersoep, Deense

Recepten > Deense Erwtensoep

Ingrediënten

  • 175 gram gele erwten
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 kippen- of vleesbouillontabletten
  • 100 gram geschrapte worteltjes
  • 1 stukje gemberwortel
  • 1,25 theelepel marjoleinpoeder
  • 2 eetlepels boter
  • 2 plakken ham van elk 100 gram
  • peper uit de molen
  • zout
  • Worcestershiresaus of Aroma (Maggi)

Bereidingswijze

  1. Was eerst de erwten in lauwwarm water en daarna in koud water. Zet de pan niet op het vuur en laat de erwten weken.
  2. Breng na de week tijd de erwten in het weekwater aan de kook en doe de bouillontabletten erbij.
  3. Schil het stukje gemberwortel en rasp of snijd dat zo fijn mogelijk.
  4. Roer de gember met het marjoleinpoeder door de boter en roer die door de bouillon met erwten en wortel.
  5. Laat de bouillon anderhalf uur zacht koken tot de erwten gaar zijn.
  6. Snijd de plakken ham in blokjes en kook die 5 tot 10 minuten in de erwtensoep mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *