Haring in azijn

Recepten > Gebakken haring in azijn

Een typisch Deens lunchgerecht, dat een dag van tevoren bereid moet worden.

Ingrediënten

  • 8 haringfilets
  • roggemeel
  • zout & peper
  • margarine om in te bakken
  • 5 dl. azijn
  • 200 gr. suiker
  • 10 hele peperkorrels
  • 1 ui

Bereidingswijze

  1. Voeg zout en peper aan het roggemeel toe en draai hierin de haringfilets rond totdat deze geheel gedekt zijn.
  2. Bak ze hierna een paar minuten in de margarine gaar en laat ze vervolgens afkoelen.
  3. Kook een marinade van de azijn, het suiker en de peperkorrels en laat ook deze afkoelen.
  4. Giet de marinade over de afgekoelde filets en laat het geheel een dag trekken.
    1. Snijd de ui in ringen en leg deze over de schotel met de vis in de marinade en serveer dit typisch Deense lunchgerecht samen met grof roggebrood en een jenever of een akvavit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *