Labskous

Recepten > Labskous-

Ingrediënten

  •  750 g bloemig kokende aardappelen
  •  2 uien
  •  750 g runderstooflappen
  •  1 1/2 tl zout
  •  1 à 2 laurierblaadjes
  •  6 zwarte peperkorrels
  •  1 kruidnagel
  •  2 el fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en de uien en snijd die in blokjes.  Breng 3/4 l water aan de kook.  Snijd het vlees in blokjes van 3 cm en laat ze een paar minuten koken.  Schep het schuim eraf.  Voeg de aardappelen, de uien en het zout toe.
  2. Bind de laurier, de peperkorrels en de kruidnagel in een lapje van mul en hang het kruidenbuiltje aan de rand van de pan.  Laat de labskous 1,5 à 2 uur koken met het deksel op de pan; de aardappelen en uien moeten uit elkaar vallen en het vlees moet gaar zijn.
  3. Haal het kruidenbuiltje uit de pan.  Schep de labskous in een schaal en strooi er peterselie over.
  4. Lekker met augurken of mixed pickles, sla van rode biet en roggebrood met boter.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *