Macaronischotel, Deense

Recepten > Deense macaronischotel

ingrediënten

  • 375 g macaroni (elleboogjes)
  • zout
  • 1 pakje diepvries doperwtjes met wortelen (450 g)
  • klein blikje aspergepunten
  • 250 g rookworst
  • Voor de Slasaus:
    • 3 el mayonaise
    • 3 el koffieroom
    • witte versgemalen peper
    • snufje zout, snufje suiker
    • 1 el kruidenazijn
    • wat peterselie en wat dille
    • slabladeren voor de garnering

Bereidingswijze

  1. de macaroni in licht gezouten water gaar koken (maar niet te zacht)
  2. afspoelen met koud water en laten uitlekken
  3. de erwten en wortels bereiden volgens verpakking en laten afkoelen
  4. asperges laten uitlekken
  5. de gepocheerde worst (afgekoeld) van het vel ontdoen en in stukjes van 1 cm snijden
  6. macaroni, doperwtjes, wortels, aspergepunten en de worst met elkaar vermengen
  7. voor de saus al de ingrediënten goed dooreen mengen
  8. giet de saus over de salade en laat deze op een koele plaats intrekken
  9. slabladeren wassen en een slakom ermee beleggen
  10. schik de salade daarin
  11. een takje dille voor de garnering en klaar!

drink er een koel glas Deens pils bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *