Rodgrod, Deense

Recepten > Deense rodgrod

ingrediënten

  • 3/8 ltr. bessesap
  • stukje pijpkaneel
  • dunne schil van 1/2 citroen
  • 50 gr. griesmeel
  • 3-5 eetl. citroenstroop
  • 1/8 ltr. kookroom
  • 1/8 ltr. yoghurt
  • suiker of zoetstof

bereidingswijze

  1. Breng de helft van het bessensap aan de kook met de kaneel, de citroenschil en 3 dl. water.
  2. Strooi er, onder goed roeren, het griesmeel in en laat het bindmiddel goed gaar worden.
  3. Neem de kaneel en de citroenschil uit de vla en klop daar de rest van het bessensap met 3 eetl. citroenstroop door.
  4. Klop de room en yoghurt glad met citroenstroop en suiker of zoetstof naar smaak.
  5. Proef de vla en klop er naar smaak nog wat citroenstroop, suiker of zoetstof door.
  6. Klop de vla lichter van kleur en luchtig en schep de vla in een schaal.
  7. Serveer het dessert goed koud en geef de roomyoghurtsaus er in een kannetje bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *