Rødgrod met fløde

Recepten > Rødgrod met fløde

Ingrediënten:

  • 500 gr bosvruchten, b.v.: frambozen, aalbessen,
  • bosbessen, bramen en aardbeien
  • 20 gr suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 dl slankroom
  • 1/2 eetlepel vanillesuiker

Bereidingswijze:

  1. Zoek de vruchten goed uit, was alleen bessen en aardbeien indien nodig en laat ze dan op keukenpapier uitlekken.
  2. Snij grote aardbeien in kwarten. Pureer de helft van het fruit en verwarm het zachtjes. Voeg de suiker toe en laat oplossen.
  3. Voeg de rest van het fruit toe en laat zachtjes 1 min pruttelen.
  4. Roer ondertussen de maïzena glad met 3 eetlepels koud water, roer het mengsel door de rødgrod en laat het binden.
  5. Verdeel de rødgrod over 4 schaaltjes en laat het afkoelen. Rooster de amandelen in een droog verhitte koekenpan al omschuddend goudbruin, neem ze direct uit de pan.
  6. Klop de room met de vanillesuiker dik vloeibaar.
  7. Serveer de rødgrod met de amandelen en room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *