Sperziebonensalade, Deense

Recepten > Deense sperziebonensalade

Ingrediënten

  • 250 g sperziebonen
  • zout
  • 1 eetlepel boter
  • 3 gefileerde haringen
  • 200 g in de schil gekookte aardappelen
  • 1 ui (fijn gehakt)
  • De Dressing:
    • 4 eetlepels mayonaise
    • 1 dl yoghurt
    • sap 1/2 citroen
    • vers gemalen witte peper
    • snufje suiker
    • peterselie (gehakt)

Bereidingswijze

  1. haal de boontjes af, breek ze en was ze -in kokend gezouten water samen met de boter en precies gaar koken; afgieten en laten koud worden
  2. snij de haringen in stukjes -pel de gekookte aardappelen en snij ze in plakjes -meng met alles met de ui -yoghurt; citroensap, witte peper, snufje suiker door de mayonaise roeren en over de salade gieten -laat 1 uurtje intrekken en bestrooien met wat peterselie
  3. geef er verse toost met boter bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *