Uiensoep, Deense

Recepten > Deense Uiensoep

Ingrediënten

  • 4 rode uien,
  • 2 eetl. olijfolie,
  • 1 1/4 l. bouillon,
  • 2 eetl. rode pesto,
  • 1 eetl. tijm,
  • 6 sneetjes volkorenbrood,
  • 75 gr. danish blue,
  • 75 gr. geraspte jongbelegen Goudse kaas,
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snipper ze grof, verwarm de oven voor op 200 graden, snijd de Danish blue in vier plakjes
  2. Verhit de olie in de soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan,
  3. roer de bouillon er door en voeg de pesto en de tijm toe, breng dit op smaak met peper en zout,
  4. breng dit aan de kook en laat dit 20 min. zachtjes koken;
  5. rooster de boterhammen in de toaster en snijd ze diagonaal door,
  6. leg in vier ovenvaste soepkommen een driehoekje brood, giet de soep er op,
  7. leg op de soep een ander driehoekje brood, bestrooi dat met geraspte kaas en leg een plakje Danish blue er op, zet dit in de oven tot de kaas begint te smelten en te bruinen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *