Wildsoep, Deense

Recepten > Deense Wildsoep

Ingrediënten

  • 25 gr boter
  • 1 winterwortel, geschild en in reepjes gesneden
  • 1/4 selderijknol, geschild en in reepjes gesneden
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 liter wildbouillon
  • 1 eetlepel korianderzaadjes, geplet
  • 1 theelepel (gedroogde) basilicum
  • 1 theelepel (gedroogde lavas
  • 1 theelepel foelie
  • stukje gemberwortel
  • 3 dl rode wijn
  • zout 1 eetlepel tomatenpuree
  • 150 gr gare resten wild (haas, hert of fazant), in stukjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de wortel, selderij en de aardappelen ca. 5 minuten.
  2. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  3. Bind de kruiderij in een doekje bij elkaar en hang dit in de soep.
  4. Voeg de wijn toe.
  5. Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken.
  6. Verwijder het kruidenbuiltje. Breng de soep op smaak met wat zout, het paprikapoeder en de tomatenpuree.
  7. Voeg de stukjes wild toe en laat de soep nog ca. 5 minuten zachtjes koken.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *