Zalmsushi met mierikswortelsaus

Recepten > Zalmsushi met mierikswortelsaus

Ingrediënten

  • 400 gr verse zalmfilets
  • 2 kleine preien in dunne ringen
  • 1 el boter
  • 4 vellen gedroogd zeewier (nori)
  • 1 el olie
  • 3 el mayonaise
  • 3 el crème fraîche
  • 1-2 el geraspte mierikswortel (potje)
  • zout, peper
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Snijd de zalm in 8 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Verhit de boter in een pan, bak de prei ± 5 minuten en laat dit afkoelen.
  4. Verdeel de prei over de 4 stukken vis en leg daarop de andere 4 visfilets.
  5. Rol deze ‘sandwiches` in de zeewiervellen.
  6. Bestrijk de sushi’s met olie en bak ze ± 10 minuten in het midden van de oven.
  7. Snijd voor het serveren de sushi in dikke plakken en serveer ze met mierikswortelsaus.
  8. Garneer met peterselie.
  9. Mierikswortelsaus:
  10. Meng de mayonaise, crème fraîche en mierikswortel en breng de saus op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *