De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

Denemarken Vakantieland: Vakantie in Denemarken.
Denemarken

Vakantieland.NL

Vlag van Denemarken op Denemarken Vakantieland Denemarken Vakantieland: Meer dan 300 paginas Denemarken vakantie informatie zoals vakantiewoningen
Startpagina Inhoud Zoeken Contact Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Danish holiday homes on Denemarken Vakantieland

Information Dšnmark Ferienwohunung anbieten

Plaats informatie
Achtergrondinformatie
Autoverhuur
Camping
Hotels
Pensions
Recepten
Reisverhalen
Reisverzekering
Reisgidsen
Rondreizen
Vakantiewoningen
Veerboten
Vliegreizen
Web-Winkel
Links
Forum RSS-feed
Nieuws RSS-feed

Thema's > Deense vlag

Denemarken Vakantieland: Meer dan 300 paginas Denemarken informatie.De Deense vlag wordt in Denemarken liefkozend de Danebrog genoemd, Deens voor Deens doek. Volgens de legende is de vlag uit de hemel komen vallen tijdens de slag om Tallinn in 1219. Uiteraard werd de strijd, dankzij de vlag, gewonnen. Als dat waar is, is de vlag van Denemarken verruit de oudste vlag ter wereld. Een betrouwbaarder bron dateert uit de 14e eeuw. Ook als we ons baseren op deze bron, is de Deense vlag vermoedelijk de oudste vlag die sinds het ontstaan onveranderd is gebleven.

Vlag DenemarkenDe Deense vlag is rechthoekig en bestaat uit een wit Scandinavisch kruis op een rood veld. Volgens een wet van 11 juni 1748 moet het witte kruis 1/7 van de hoogte van de vlag zijn. De twee eerste velden moeten vierkant van vorm zijn en de twee buitenste velden moeten 6/4 van de lengte van de eerste twee velden zijn. De kleur werd vastgesteld als "rood". Na 1748 zijn deze afmetingen echter ruim geÔnterpreteerd tot op de dag van vandaag.

De betekenis van de Deense vlag heeft in de loop der eeuwen aan verandering bloot gestaan. Was de Deense vlag tot 1800 vlag een symbool voor de monarchie dat voorbehouden was aan het koningshuis en vloot veranderde dit rond 1800 in een "nationaal symbool van Denemarken". Het volk eigende zich de vlag toe. Dat blijkt uit het steeds vaker gebruik van de vlag buitenshuis en het groeiend aantal (gebruiks)voorwerpen waar de vlag op afgebeeld werd.
Dit gebeurde in eerste instantie zeer tegen de zin van de Deense vorst. Maar in het nieuwe Denemarken dat ontstond vanaf 1840 en de gewapende strijd in en om Sleeswijk (1848-50) was men op zoek naar een nationaal symbool, dat in de vlag van het koningshuis gevonden werd.

De vlag is een multifunctioneel symbool gebleken, dat tegenwoordig door de staat en het koningshuis voor officiŽle doeleinden gebruikt wordt. Onder de bevolking leeft de vlag ook als "nationaal symbool van Denemarken" en uiting van vreugde, en dient ter viering van verjaardagen en overwinningen van sportteams, ter versiering van kerstbomen en ter aanprijzing van handelswaar. U zult de vlag dan ook veelvuldig tegenkomen op uw vakantie in Denemarken.

Mede dankzij de vlag hebben de inwoners van Denemarken tot op de dag van vandaag een sterk nationaal gevoel.

 

 

Graag ontvangen we uw suggesties tot verbetering van deze pagina.
Plaats informatie ] Achtergrondinformatie ] Autoverhuur ] Camping ] Hotels ] Pensions ] Recepten ] Reisverhalen ] Reisverzekering ] Reisgidsen ] Rondreizen ] Vakantiewoningen ] Veerboten ] Vliegreizen ] Web-Winkel ] Links ]

U bent bezoeker:
Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Denemarken Vakantieland: Hier begint vakantie naar Denemarken zoals camping autohuur hotel hotels vliegtickets vakantiewoningen Wilt u de beste reisverzekering afsluiten, dan wilt u reisverzekeringen natuurlijk vergelijken!

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2004-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: vrijdag 10 mei 2013.

Op Denemarken Vakantieland vindt u uitgebreide informatie over Denemarken, het kopen of huren van een huis in Denemarken, maar ook links naar campings in Denemarken en vakantiehuisjes in Denemarken. Steun ons en boek uw hotels en vakantiehuisjes in Denemarken bij "Denemarken Vakantieland".