Aardappelomelet

Recepten > Deense aardappelomelet

Ingrediënten

  • 100 g plakjes ontbijtspek
  • rauwe aardappeltjes in dunne plakjes
  • 2 blikjes krab (De Denen gebruiken vers krab- of kreeftvlees)
  • boter of een goede neutrale olie

voor het beslag:

  • 2 eieren
  • 1 eetl bloem
  • zout
  • 1 eetl gesnipperde peterselie
  • scheutje water of melk

Bereidingswijze

  1. Beleg een grote koekenpan met boter met de plakjes spek, hierop een dubbele laag aardappeltjes, dan het krabvlees erover verdelen.
  2. Dit met een deksel op de pan ongeveer een kwartier laten stoven.
  3. Maak het beslag, flink kloppen en giet dat over de aardappeltjes.
  4. Laat dit op een zacht vuurtje stollen. Dien dit wel onmiddellijk op.

Lekker met een groene salade.

Zelf beslissen hoeveel aardappels je neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *