Aardappeltaart

Recepten > Deense aardappelstaart

Recept voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 100 gr ontbijtspek in reepjes
  • 60 gr boter
  • 400 gr aardappelrösti (diepvries)
  • zout
  • versgemalen peper
  • versgemalen nootmuskaat
  • 120 gr geraspte oude kaas

Bereiding

  1. 40 gr boter verhitten.
  2. Het spek zachtjes uitbakken, de rösti toevoegen en al roerend laten ontdooien.
  3. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  4. De rösti goed aandrukken en ± 2 minuten bakken tot de onderkant goudbruin is.
  5. Op een bord omkeren.
  6. De rest van de boter verhitten en de rösti op de andere kant in de pan laten glijden.
  7. De kaas erover strooien.
  8. Afdekken met aluminiumfolie.
  9. De koek op laag vuur in ± 15 minuten gaar bakken.
  10. Voor het serveren in punten snijden.
  11. Lekker met ijsbergsla of groene salade met een pikante dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *