Frikadeller

Recepten > Frikadeller

Ingrediënten

  • 400 gr varkensgehakt
  • 3 eieren
  • 1 dl melk
  • peper
  • 1 tl zout
  • 100 gr bloem
  • 50 gr boter

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm er 8 ovale schijfjes van.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak ze in ± 15 minuten gaar.
  3. Als u er kleine ovale schijfjes van vormt, is het ook een lekker hapje bij een glas wijn.
  4. Serveer met in de oven gebakken aardappelen:
  5. Verwarm de oven voor op 225C.
  6. Schil en snijd 4 grote aardappelen in de lengte in 8 partjes.
  7. Blancheer ze 3 minuten in kokend water, giet ze af en dep ze droog.
  8. Smeer een vuurvaste schaal royaal in met boter en leg de aardappelpartjes erin.
  9. Bedruip de aardappelpartjes met 4 el gesmolten boter, bestrooi ze met zout en bak ze 30 minuten in het midden van de oven.
  10. Keer de aardappelen halverwege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *