Frikandellen

Recepten > Deense frikandellen

De Deense frikadellen zijn heel lekker, maar eigenlijk gewoon een soort gehaktballen. Het combineert heerlijk met rode kool, op zijn Deens met heel veel kaneel in en natuurlijk de ook bij ons overbekende appeltjes.

Ingrediënten

  • 225 gram varkensgehakt
  • 225 gram kalfsgehakt
  • ½ kopje bloem
  • 2 kopjes melk
  • zout en peper
  • ½ theelepel gemalen kruidnagelen
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • margarine om te bakken

Bereiding

  1. Mix het vlees en de bloem en, terwijl er goed geroerd wordt, mix de melk erdoor.
  2. Voeg zout, peper, kruidnagelen en de ui toe en vermeng het goed.
  3. Maak kleine cakes ervan door de margarine te verhitten en van een lepel het mengsel in de pan te laten vallen.
  4. Bak ze aan beide kanten.
  5. Serveer met wat aardappels of frites, en groente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *