Vissoep, Deense

Recepten > Deense Vissoep

Ingrediënten

  • wat verse soepgroenten (schoongemaakt en fijn gesneden)
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 1 liter water
  • 250 g visfilets naar keuze
  • 250 g garnalen
  • 1/8 l droge witte wijn
  • zout, peper
  • 1 th lepel kerriepoeder
  • wat peterselie

Bereidingswijze 

  1. fruit de soepgroenten en de ui in de hete boter goudgeel
  2. water en wijn toevoegen en aan de kook brengen
  3. de in dobbelstenen gesneden vis er bij doen en gaar koken
  4. de stukjes vis eruit nemen en de soep zeven
  5. de vis en de garnalen toevoegen
  6. kruiden met zout, peper en kerrie
  7. de soep verwarmen maar niet laten koken
  8. bestrooi met wat peterselie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *