Eiersalade, Deense

Recepten > Deense Eiersalade

Ingrediënten

  • 200 gram doperwten uit blik
  • 100gram Noorse garnalen
  • 6 hard gekookte eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • Voor de dressing:
  • twee eetlepels mayonaise
  • een/achtste liter zure room
  • zout,
  • vers gemalen witte peper,
  • een/vierde citroen en wat gemalen peterselie.

Bereidingswijze

  1. Eieren hard laten koken
  2. De zalm in reepjes snijden
  3. Als de eieren hardgekookt zijn ook in plakjes snijden
  4. De tomaten ontvellen en in partjes snijden
  5. De peterselie malen,
  6. De doperwtjes in de zeef om spoelen.
  7. De gesneden zalm in de slakom doen, de eieren er bij doen, de garnalen erbij doen en de doperwten erbij doen,
  8. dan afzonderlijk even de zure room met de mayonaise mixen tot het licht gaat schuimen,
  9. dan de peterselie er door doen en zout en peper naar smaak,
  10. plus de een/vierde citroen uit knijpen en nog even goed roeren.
  11. Het mengsel over de andere ingrediënten gieten en heel voorzichtig omscheppen,
  12. dan parten tomaten uit waaieren in het midden van de kom en dan 15 a 20 minuten in de koelkast zetten, en dan kan het feest beginnen.

De Deense eierslade kan op broodjes of bij toast.

Nyde dit måltid

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *