Rum, Deense

Recepten > Deense rum

Erg lekker in thee of exotische cocktails of bij verse ananas, kiwi of kersen !

ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 50 g gedroogde: abrikozen;appeltjes en peertjes
  • 8 kruidnagels
  • 1 liter rum
  • 6 pimentkorrels

Bereidingswijze

  1. was en schil de citrusvruchten niet te dun hak de schillen zeer fijn en laat ze op aluminiumfolie uitgespreid 24 u op kamertemperatuur drogen
  2. hak de gedroogde stukjes fijn en doe ze samen met de stukjes schil en de kruiden in een fles
  3. afvullen met rum en afsluiten met kurk
  4. minstens 2 weken , maar niet langer dan 4 weken op een koele donkere plaats zetten
  5. de rum dan afgieten door een fijne zeef en in kleine flessen bewaren.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *