Gezondheidszorg

Thema’s > Gezondheidszorg

Een klein deel van de tekst die u hier wellicht eerder aantrof, is verwijderd wegens auteursrechtinbreuk. Wij hadden deze zonder toestemming overgenomen van Mister Media B.V. (www.mistermoney.nl).

In Denemarken zijn gratis medische voorzieningen voor de hele bevolking. Ziekenhuizen zijn meestal gratis. Tandverzorging wordt gedeeltelijk vergoed. Hierdoor hoort het algemene gezondheidspeil in Denemarken tot een van de hoogste van Europa. De gemiddelde levensverwachting bedraagt 76 jaar en er is 1 arts per elke 390 Denen.

Alle buitenlanders die langere tijd in het land verblijven, kunnen bij plotselinge ziekte of bij een ongeval aanspraak maken op gratis behandeling in de Deense ziekenhuizen. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden in alle andere gevallen! 

De Deense staat subsidieert in sommige gevallen de medicijnen. Medicijnen zijn in Denemarken alleen op recept te verkrijgen bij de apotheek. Het is dan ook raadzaam die mee te brengen uit het thuisland,, maar pas op: bezit van narcotica (ook soft drugs) wordt in Denemarken veel strenger bestraft dan in Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *