Huis kopen in Denemarken

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Thema’s > Huis kopen in Denemarken

Een huis kopen in Denemarken is niet eenvoudig. De Deense overheid heeft barrières opgeworpen die het voor Nederlanders niet makkelijk maken om er een tweede huis te kopen.

Toen Denemarken toetrad tot de EU heeft het de regel ingesteld dat wie geen zelfstandig ondernemer is, geen baan heeft in Denemarken en minder dan zes maanden in Denemarken verblijft, geen vakantiehuis mag kopen.

Een andere reden dat Denemarken de huizenmarkt voor vakantiegangers wil beschermen is omdat men bang is dat veel kleine dorpen langs de kust alleen in de zomer worden bewoond en in de winter tot een soort spookdorpen verworden. U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat zowel Nederlanders als Duitsers geïnteresseerd zijn in een tweede huis aan de Deense kust.

Er zijn nagenoeg geen Nederlandse makelaars actief op de Deense markt, ook op beursen voor een tweede huis komt u geen stand tegen welke zich richt op de aankoop van een tweede huis in Denemarken.

De aankoopprocedure van het kopen van een huis is sterk vergelijkbaar met die in Nederland. Een overeenkomst komt slechts schriftelijk tot stand.

Meer informatie treft u op onze boekenafdeling: Emigreren naar Denemarken.
 

DIT KAN U OOK INTERESSEREN: Geef uw mening over dit artikel! Het is altijd leuk om iets van onze lezers te horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *